Двойно повече туристи в Испания

Двойно повече туристи са посетили Испания през юни-август спрямо същите месеци на миналата година и по време на престоя си са похарчили тройно повече. Това се посочва в данните на Националния статистически институт, публикувани днес и цитирани от Ройтерс.

Познавате ли новия Мадрид? | Новини и анализи от Европа | DW | 26.02.2018

Посетилите страната 7,5 милиона души през юни са похарчили около 9 милиарда евро (9,2 милиарда долара), с което Испания се доближава до равнищата отпреди пандемията в най-големия и най-важен сектор на националната икономика, информира economynews.bg.

Преди пандемията да спре пътуванията през 2020 година, Испания е посрещнала общо 38,2 милиона туристи през 2019 година, като 8,8 милиона от тях са я посетили през юни.

„През тези шест месеца на 2022 година вече надвишихме 30 милиона международни туристи, което е 80 на сто от обема преди пандемията. По отношение на разходите вече сме на 90 на сто от предпандемичните равнища“, заяви министърката на туризма Рейес Марото.

Ако тази тенденция продължи, до края на годината ще достигнем предпандемичните равнища, подчерта тя.

Испанското правителство очаква туристите да достигнат 90 на сто от предпандемичните обеми през летния сезон с оглед на това, че северноевропейците пренебрегват опасенията за инфлацията и резервират дори повече пътувания, отколкото през 2019 година. /БТА

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *