Дебютира iPhone 7

Новият флагман на Apple е доста по-бърз, предлага интересни възможности за снимане и аудио, както и удължено време за автономна работа, устойчив е на прах и вода

 

Apple обяви редица подобрения в новия модел на флагманския си продукт iPhone – устройството, което генерира по-голяма част от приходите на компанията. Премиерата на iPhone 7 днес в Сан Франциско изненада приятно, предвид занижените очаквания и насочените погледи към iPhone 8 през 2017 г.

Два нови модела – iPhone 7 и iPhone 7 Plus – дебютираха тази вечер. Те запазват размерите на своите предшественици. Младшият вариант има 4,7-инчов екран, а неговият голям събрат е типичен 5,5-инчов фаблет. На пръв поглед не се забелязват съществени промени в дизайна на устройствата, но новостите не са никак малко.

 

iPhone 7 идва без типичното 3,5-мм гнездо за слушалки. Вместо това Apple предлага на клиентите си да ползват интерфейса Lightning като аудиоизход или безжични слушалки AirPods – нов продукт, обявен по време на презентацията. Накрайниците за уши AirPods се свързват автоматично към iPhone и Apple Watch и се базират на първия безжичен чип W1 на Apple.

 

Потребителите, които не желаят да се разделят с наличните си слушалки с 3,5-мм жак, ще могат да ползват преходник за Lightning, включен в комплекта наред с качествени JBL слушалки с Lightning накрайник.

Друго нововъведение от Apple e сензорният бутон Home, който разпознава силата на натиск и освен това вибрира. В допълнение, iPhone 7 е устойчив на вода и прах, според изискванията на стандарта IP67. За целта Apple е препроектирала корпуса на устройството,информира .

 

Особеност на фаблета iPhone 7 Plus пък е двойната камера, като Apple наблегна на финия завършек и сливането с алуминиевия корпус, както и на възможностите за зум и някои други ефекти, които ще станат достъпни със софтуерно обновление по-късно.

Камерите и на двата модела поддържат оптична стабилизация на изображението, докато по-рано подобна функция беше налична само в Plus. Резолюцията остава 12 мегапиксела, но ISP процесорът е нов, с по-висока скорост, подобрена е и LED светкавицата, като това рефлектира в по-високо качество на снимките, информира technews.bg.

 

Цените на iPhone 7 остават същите като на 6S – започват от $649, но вградената постоянна памет в новия смартфон е удвоена. Ще се предлагат модели с капацитет 32, 64 и 128GB, в няколко цветови варианта. Същевременно, паметта и на старите модели 6S и 6S Plus се повишава до 32 и 128GB, без опция за 64GB.

iPhone 7 ще бъде достъпен за предварителни поръчки от 9 септември, а продажбите ще започнат на 16 септември в 28 страни по света и в още 30 една седмица по-късно. Новата операционна система iOS 10 ще се разпространява от 13 септември, съобщиха от Apple.

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *