Дежа вю: Найденов призова към бойкот на скъпите храни

Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов по Дарик радио.
„Ние направихме анализ и е видно, от него, че жените „полудяха”, каза той.
Според Найденов няма как изкупната цена на агнешкото, да е 5 лева за живо тегло, а да ни го продават по 15 лева в магазина. „Някой по веригата се опитва да печели на наш гръб. Трябва в цялото това нещо да има определен морал. Великден не се празнува само в България, има го и в Гърция, но вижте какво правят техните търговци”, каза той.
„Крайно време е българите да бойкотират тези цени, за да спре това нещо веднъж за винаги”, призова министърът на земеделието.
По повод информациите за разликите в предлаганите храни на пазаите в Източна и Западна Европа Мирослав Найденов коментира, че БАБХ може да прави констатации за храни, които се произвеждат и продават само в България. „В този смисъл ние не можем да сравним храните, които се продават в Германия с тези на българския пазар”, поясни той.
Ще поискаме официален отговор дали има разлики и ако това е така ще поискам този отговор и от производителите, вече официално, защото вчера четох някои от техните позиции по медиите. Ако това се докаже, мисля, че България няма да остане безучастна, закани се Мирослав Найденов.
„Щом казахме „стоп” на „дупетата” (изрезките от салами) ще кажем „стоп” и на второто качество храни за българския пазар”, обеща земеделският министър.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *