„Дейли мейл“: България отваря вратата на 500 000 имигранти във Великобритания

Лондон, България /КРОСС/ България планира да даде паспорти на над 500 000 души, които не са граждани на Европейския съюз. Така София ще им отвори вратата да живеят и работят във Великобритания, пише с тревога британският вестник „Дейли мейл“. Според Божидар Димитров, който изданието определи като министър на националността, новите българи, които са от Украйна и Молдова, са свободни да се върнат в България и да работят там. Отворените граници на ЕС обаче ще им дадат възможност да се установят в други страни, включително и във Великобритания.
През последната година България издаде 80 000 паспорта на хора, които твърдят, че има български произход, но са от други страни.
Лондон наложи контрол върху броя на хората от България и Румъния, които могат да пристигнат на Острова за работа. Не повече от 25 000 нискоквалифицирани работници могат да се препитават в селското стопанство и хранителната индустрия. Мерките бяха въведени след критиките за много имигранти от Полша, пристигнали на Острова след 2004 г. след присъединяването на 7 държави в ЕС. Тогава, вместо очакваните 13 000 поляци, дойдоха над един милион.
След 2013 г. ограниченията за българи ще отпаднат, което значи че тези 500 000 души ще бъдат свободни да дойдат във Великобритания, опасява се вестникът. Такива заплахи идват от Унгария и Румъния.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *