Делото „Белнейски“ продължава в Пловдив

След като Пазарджишкият окръжен съд призна Колев за виновен, неговият адвокат Марин Марковски поиска нови експертизи и разпити на допълнителни свидетели.
За убиството на сестрите Белнейски, станало преди 5 години, Лазар Колев беше осъден на доживотен затвор без право на замяна. Магистратите от Окръжния съд в Пазарджик постановиха също, че той трябва да заплати на родителите на убитите момичета обезщетение от 400 хиляди лева.
Адвокатите на Лазар Колев първоначално не са направили искания за събиране на нови доказателства, но на 8 септември в Пловдивския апелативен съд по делото е постъпила такава молба от защитата. Направени са три искания – за назначаване на съдебно-медицинска експертиза, изслушване на експерти и допускане до разпит на свидетел. По тях съдът ще се произнесе по време на заседанието след изслушване становищата и на останалите страни в процеса.
Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание. Поради обстоятелствата, че част от доказателствата представляват класифицирана информация, съдът може да засекрети отделни моменти от процеса.
В хода на делото пред първата инстанция бяха разпитани 45 свидетели и изслушани повече от 40 експертизи. Представените доказателства са събрани в 30 тома.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *