Депозити в Германия предлага вече TBI Bank

Депозити в цяло портфолио от продукти е сред допълнителните иновации в TBI Bank, която вече предлага депозитните си продукти в Германия след успешната си паспортизация за презгранично предлагане на банкови услуги в друга държава – член на Европейския съюз. TBI Bank получи одобрение за извършване на банков бизнес в Германия от Федералното управление на финансовия надзор в страната (BaFin).

Този ход е пореден пример за прилагането на стратегията на банката да предлага на клиентите си пълноценно дигитално изживяване при управлението на техните финанси. След като миналата година успешно пусна собствен дигитален канал за привличане на депозити в Румъния, TBI Bank сега се фокусира върху най-големия спестовен пазар в Европа в партньорство с Raisin, бързоразвиващата се паневропейска платформа за спестовни и инвестиционни продукти.

Клиентите ще могат да избират срочни депозити с атрактивни лихви, предлагани от TBI Bank директно чрез онлайн платформата на Raisin – www.weltsparen.de, по сигурен и улеснен дигитализиран начин. „Навлизайки на един от икономически най-стабилните пазари в Европейския съюз, TBI Bank ще има достъп до устойчиво финансиране и допълнително ще диверсифицира и оптимизира своите източници за привличане на средства. Клиентите, от друга страна, ще имат по-голям избор от оферти за депозити с конкурентни условия“, каза Лукас Турса, старши вицепрезидент „Финансиране“ в TBI Bank.

TBI Bank е фокусирана върху потребителското финансиране и кредитиране на малки и средни предприятия в България и Румъния. Чрез доверена мрежа от над 5000 точки на продажба ние обслужваме повече от 1.4 милиона регистрирани потребители. Ние сме част от 4Finance, най-голямата онлайн и мобилна група за потребителско кредитиране в Европа. Нашият фокус върху клиентите ни движи напред към това да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение. Успешният ни бизнес модел и потребителски ориентиран подход ни позволиха да се превърнем в най-печелившата банка в България.

Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial Services заявява, че от две години насам TBI Bank е част от 4finance – най-голямата група за мобилно и онлайн потребителско кредитиране в Европа. 4finance е активна на големи пазари като Скандинавия или Испания. Ние самите оперираме в България и Румъния, с амбицията заедно с 4finance да предлагаме банкови услуги и на други пазари в ЕС. От 4finance постоянно черпим опит в дигитализацията. Това е ключово – виждате как fintech компаниите влязоха в най-интересната си фаза. GAFA (Google, Apple, Facebook, and Amazon) започват да предлагат финансови услуги, а традиционните банки също стават все по-прозрачни с клиентите си. Ние гледаме към тези иновации в най-развитите пазари, взимаме опита на 4finance – а и в последните две години привлякохме много напредничави професионалисти в екипа си.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *