Депутатите не отидоха на работа за втори пореден ден

След като в 9.00 часа председателят на Народното събрание даде 20-минутна почивка заради липса на кворум, след 9.20 часа броят на присъстващите депутати в пленарната зала отново не беше достатъчен, за да започнат заседанието си.
При първата регистрация днес имаше 84 депутати, а след почивката присъствието си регистрираха 92 народни представители, предаде БТА.
Следващото заседание на парламента е на 2 ноември от 9.00 часа, обяви Цачева.
Вчера пленарното заседание трябваше да започне както винаги в 9.00 ч., но се оказа, че в залата има само 92 от общо 240 народни представители. В 9.15 часа председателят на НС Цецка Цачева направи втори опит да събере депутатите, но той отново се оказа неуспешен. По-късно тя посочи, че поради предстоящите балотажи в неделя, при нея са постъпили много молби за отсъствия на депутати.
43-ма депутати от ГЕРБ присъстват днес в парламента, каза пред журналисти в кулоарите на НС председателят на ПГ на партията Красимир Велчев, предаде „Фокус”. Според него отсъствието на депутати от ГЕРБ не проваля кворума.
Опозицията са 123-ма депутати и даже да няма нито един народен представител от ГЕРБ, пак може да се направи кворум, смята Велчев.
„Вчера, след като видяхме че от всички партии са си по районите, и си провеждат подготовка за изборите, ние да държим тук хората? Ние предложихме да няма заседание, докато не минат изборите. Тогава и медиите скочиха”, каза Велчев. Той допълни, че още преди месец е предложил всички парламентарни групи да осигурят поне половината от депутатите си в предизборния период.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *