Депутатите пак отрязаха Сидеров, ”Атака” се отказва от комисии

Той пък съзря намеса на американския посланик у нас Джеймс Уорлик.
Днес парламентът отново отхвърли предложението партийният шеф да бъде избран за член на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, което означава, че няма как да бъде и ротационен председател. Депутатите вече единодушно се обявиха против  Сидеров да застане начело заради инцидента пред джамията в София.
„Няма да заменим това предложение с друг член на „Атака“, категоричен бе Десислав Чуколов от партията на специална пресконференция. „Атака“ ще продължи всяка седмица да внася в пленарна зала предложението си Сидеров да бъде избран в състава на комисията, предаде БТА.
До решаването на този проблем, докато управляващото мнозинство в лицето на ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция спре да нарушава правилника на Народното събрание, ние ще преустановим нашето участие в дейността на парламентарните комисии и подкомисии, заяви още Чуколов. От „Атака“ заявиха, че срещу партията им е била проведена наказателна акция и обявиха, че причините за гласуването срещу Сидеров са политически.
„Всяка парламентарна група има право нейни представители да участват в постоянните комисии, особено в специализираните – Комисията за контрол на ДАНС и антикорупционната. Там участието е на паритетен принцип. Това е суверенното право на всяка ПГ и това трябва да се уважи”, добви депутатът, цитиран от „Фокус“.
Според самия Волен Сидеров пък има пряка връзка между днешното гласуване и намеса на американския посланик Джеймс Уорлик, предаде Фокус”. „В момента виждаме действия на депутатите от ГЕРБ, които потвърждават намесата на този човек. Спомняте ли си как посланик Уорлик преди известно време ми каза директно: „Аз ще те унищожа“ (лидерът на „Атака“ твърди, че дипломатът го е заплашил – бел. ред.). Призовах Красимир Велчев (председател на Парламентарната група на ГЕРБ – бел. ред.) да излезе и честно да каже, по мъжки, как взеха решението да гласуват против моята кандидатура”, заяви  Сидеров. „Не виждате ли, че се изпълнява заканата на Уорлик?”, попита той.
Лидерът на „Атака“ обвини медиите, че не са разпитали вътрешния министър Цветан Цветанов дали на заседание на парламентарната група на ГЕРБ е било взето решение как депутатите да гласуват в следващите дни.
„Наказателна акция е, ако ние им кажем да напуснат комисиите, а това, че те решават да напуснат – защо смятате, че е наказателна акция“, коментира Красимир Велчев. Той пък видя в отказа на „Атака“ от комисии наказателна акция срещу ГЕРБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *