Депутатите подкрепиха мерките за довършване на магистрала Люлин

Народното събрание подкрепи мерките в доклада на регионалното ведомство и Агенция „Пътна инфраструктура” за приключване на строителството на автомагистрала „Люлин”. С тях се разписва отпускането на 86 милиона лева допълнително за доизграждането на аутобана, като 62 милиона от тях са предвидени за тази година. Според опозицията решение за това трябва да вземе Министерският съвет, а не парламентът, защото така НС се превръщало в придатък на изпълнителната власт. Те предложиха между двете четения на актуализацията в бюджета да се предвидят тези средства.

„Това, което показва истината в момента, е, че пътната агенция търси възможност да осигури тези допълнителни 86 млн. от бюджета именно при актуализацията на бюджета, която се прави, за да се довърши проектът. И тъй като министър Дянков не осигурява или не дава гаранции, че ще осигури тези средства, се стига именно до днешния дебат и се стига до днешното ангажиране на парламента, за да се разпишат точно в закона за бюджета гарантирани средства от 86 млн. лв., за да може проектът да се изпълни”, каза депутатът от БСП Меглена Плугчиева.
„Странно звучат думите от Вашата уста, че ние едва ли не искаме да провалим завършването на този проект – нещо, което вие сте започнали, доведено до никъде и сега друг трябва да плаща вересиите. Не звучи обаче странно това, че вие не приемате този подход. Не ни упреквайте, че вкарваме точно в Народното събрание на дебат за обсъждане един толкова важен въпрос. Тук е мястото, защото тук ние ще вземем решение за разходване на средства от всички нас, българските граждани”, каза Любен Татарски.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *