Депутатка от ГЕРБ лъсна на фото с издирван българин в Италия

Снимките са получени на електронната поща на bTV. Двамата са снимани заедно в края на май т.г. в градче близо до Венеция. Според автора на фотосите, които вече са разпространени в интернет чрез пазарджишки електронни издания, депутатската екскурзия до Апенините била организирана от търговско дружество в Пещера.
Преди година и три месеца Симеонова се раздели с лидерския си пост в общинската организация на ГЕРБ в Пещера заради скандал с ученическо състезание, на което при правилно решаване на ребус шестокласници трябваше да изпишат „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“.
Пред bTV депутатката не отрича, че преди 3 месеца се е срещала с Гюлеметов в италианското градче Лидо ди Йезоло и че с нейно съгласие е била снимана в компанията му. „Това се случи в предпоследния ден на нашето пътуване из Италия. Ние бяхме отседнали в Лидо ди Йезоло и там привечер на търговската улица за моя изненада, даже за мен беше приятно, че видях познати хора, това е едно семейство, което е заминало за Италия”, казва депутатът от ГЕРБ.
Симеонова е категорична, че не е знаела за криминалното досие на съгражданина й. В Италия тя се зарадвала на неочакваната среща, тъй като преди години лекувала децата на Гелеметов от кариеси. Депутатката е стоматолог по професия.
Инициативата за общите снимки била на съпругата на издирвания българин. Тя публикувала фотосите в социалните мрежи.   Симеонова сама платила вечерята си за 100 евро в италианската пицария. Тя възнамерява да съди сайтовете, публикували непроверена информация. Екскурзията в Италия е организирана от софийска туроператорска фирма, а „не както се твърди от търговско дружество със седалище Пещера”. Разноските били изцяло за сметка на Симеонова.
От гузното за пореден път ръководство на ГЕРБ – Пещера са, както винаги казва техният светъл пример, категорични, че ще й дадат възможност да обясни при какви обстоятелства е била снимана с издирвания.  „Самата д-р Симеонова поиска да даде обяснения с оглед на това за нейната репутация. Тя е достатъчно добър специалист в областта, в която работи… Толкова години е доказан стоматолог. Убедена съм, че ще направи всичко необходимо, за да докаже своята невинност”, заяви Десислава Костадинова, председател на общинската партийна организация на ГЕРБ в Пещера.
От Областната дирекция на полицията в Пазарджик отказаха коментар пред камера, но потвърдиха, че Иван Гюлеметов е обявен за издирване през 2009 г. във връзка със започнало досъдебно производство за бракониерство с 6 кубика дървен материал.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *