Десетте най-богати хора в света притежават общо 429 млрд. долара

Мексиканецът Карлос Слим оглавява класацията със 74.1 млрд. долара. Състоянието на най-богатия човек в света обаче намалява с близо 1 млрд. за два дни, като само вчера понижението е от над 730 млн. долара.
 
Вторият в класацията Бил Гейтс вчера губи 212.3 млн. долара и състоянието му вече се оценява на 62.1 млрд. долара. Челната тройка се оформя от Уорън Бъфет с 45.5 млрд. долара.
Бъфет вече е почти застигнат от най-богатия европеец Амансио Ортега, чието богатство се оценява на 43.2 млрд. долара.
Четиримата най-богати в света вчера губят общо 1.59 млрд. долара.
Вчерашният ден не бе добър и за втория най-богат европеец Ингвар Кампрад. Основателят на IKEA вчера губи 378.2 млн. долара и вече заема осмо място в класацията с 35.9 млрд. долара.
Челната десетка на световните милиардери се допълва от Лари Елисън (пети с 38.5 млрд. долара), Чарлс и Дейвид Кох (шести и седми с по 58.8 млрд. долара) и Кристи и Джим Уолтън (девети и десети с 29.3 млрд. долара и 28.4 млрд. долара).
Общото състояние на четиридесетте най-богати хора в света вчера е намаляло общо с 2.52 млрд. долара до 1.039 трлн. долара.
За да попадне човек в класацията, е необходимо да разполага 15.6 млрд. долара, колкото е имал вчера 40-ият в подреждането колумбиеца Луис Карлос Сармиенто.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *