Десет капана в Балкана за убиеца от Ябланица

На 19 септември 73-годишният мъж застреля  племенника си, 15-годишния му син и рани тежко сестра си и майката на момчето заради спор за вила. По-късно сестра му почина в болница.
След убийствата пенсионерът наема таксито на 46-годишния Ненчо Георгиев на една от крайните улици в Севлиево с нож, опрян в гърба на шофьора. Започва да дава объркани и къси насоки за движение и държи в плен мъжа близо 70 часа.
От Севлиево през Габрово Гаврил Петков насочва таксито към връх Шипка. Там се обърква за втори път и се връща по същия маршрут обратно в Севлиево. Когато чул по радиото, че Ненчо Георгиев се издирва от полицията, тройният убиец се уплашил, завързал мъжа за дърва край пътя в местността Лъгът и избягал пеша. Оттогава следите му се губят в планината.
Четири са основните версии на полицията за местонахождението на 73-годишния Гаврил Петков. Според едната засега той се е укрил в изоставена къща. Има вероятност да е загинал в планината или да е напуснал страната.
Според анализа на криминалистите, по време на отвличането на таксиметровия шофьор само късметът и липсата на патрул по пътя спасяват тройния убиец от задържане. Според експертите силната страна на Петков е, че е интелигентен и образован. Наясно е с технологиите и със ситуацията, но не е престъпник по психика и по характер.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *