Деца и лица с над 90% нетрудоспособност ще получат иновационни социални услуги

С помощта на проект „Представяне на иновационни мобилни услуги в семейно-битова среда за лица с тежки физически и умствени увреждания“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд, 24 деца и лица с над 90% нетрудоспособност – с физически или умствени увреждания, ще имат възможност да ползват социални услуги в семейно-битова среда. Тези социални услуги обхващат рехабилитация, процедури с логопед, хипотерапия (лечебна конна езда), както и консултации с психолог. Обхватът на проекта е три общини от Област Пловдив – Община Пловдив, Община Марица и Община Родопи.
На 19 януари от 13:00 часа в сградата на областна администрация Пловдив проектът ще бъде официално представен. По време на събитието ще бъдат представени в детайли планираните дейности, начините за включване на лица с увреждания в тях и организацията, която го изпълнява.
Проектът е в съответствие с областните и общински стратегически документи относно осигуряване на грижи в семейна среда за деца и лица с увреждания и ще се осъществява в рамките на 14 месеца, в 10 от които лицата ще ползват социалните услуги.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *