Джеф Безос дава 10 млрд. долара за борба с климатичните промени

Основателят на Amazon Джеф Безос обяви, че създава фонд Bezos Earth Fund, чийто капитал ще достига размер от 10 млрд. долара, в рамките на най-голямата благотворителна инициатива на милиардера до момента за борба с климатичните промени, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Джеф Безос заделя 10 млрд. долара за борба с климатичните промени.

Резултат с изображение за „Джеф Безос“

Безос, най-богатият човек в света, е притиснат да балансира между необходимостта Amazon да доставя бързо стоки и последствията върху околната среда от бързия растеж на онлайн пазаруването. Служители на Amazon посочват, че компанията не прави достатъчно по въпроса за опазването на климата, като стана ясно в същото време, че компанията налага санкции за онези, които говорят открито по темата, информира investor.bg.

Резултат с изображение за „Джеф Безос“

Миналата година Amazon обеща да увеличи дела на възобновяема енергията до 80% през следващите четири години, а до 2030 г. тя да достигне 100%. Тези мерки бяха предприети в следствие на протест на работническата организация Amazon Employees For Climate Justice.

Резултат с изображение за „Джеф Безос амазон“

В понеделник групата подкрепи инициативата на Безос, като обаче добави, че тя не отменя критиките за начина по който Amazon оперира.Джеф Безос заделя 10 млрд. долара за борба с климатичните промени.

Резултат с изображение за „Джеф Безос амазон“

56-годишният Безос има нетно богатство от над 130 млрд. долара, а инвестицията от 10 млрд. долара е най-голямата му, отделяна за благотворителност до момента.

По-рано този месец милиардерът продаде 2 млн. акции от Amazon, прибирайки повече от 4 млрд. долара. Няколко дни след това той закупи имота Warner Estate от медийния магнат Дейвид Джефен за 165 млн. долара.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *