Джонсън обяви най-голямото еднократно намаляване на данъците във Великобритания

(БТА)

Британският премиер Борис Джонсън и финансовият министър Риши Сунак написаха обща статия, за да обявят, по думите им, „най-голямото еднократно намаляване на данъците от десетилетие“, демонстрирайки единство пред лицето на кризата с повишаването на разходите на домакинствата във Великобритания, предаде ДПА.

Такова нещо не се е случвало във Великобритания от десетилетия | Vchas- Информационен портал

В статията във в.“Сън“, излязла днес, премиерът и финансовият министър казват, че когато в сряда се повиши прагът на системата за обществено осигуряване това ще спести на 30 милиона британски работници до 330 британски паунда (400 долара) годишно, информира bta.bg.

Те добавиха, че това историческо намаляване на данъците ще възлезе общо на 6 млрд. британски паунда и ще освободи 2,2 милиона души от задължението да плащат „каквито и да е социални осигуровки и данъци върху доходите си“, а „близо 70 процента от британските работници“ ще плащат по-ниски социални осигуровки.

Джонсън отбеляза, че сега има „големи шансове“ да се поправи ненужната данъчна тежест за хората и бизнеса в цяла Великобритания.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *