Джордж Сорос каза: Най-лошото свърши !

Милиардерът Джордж Сорос заяви, че най-тежката част от кризата е отминала. Според специалиста сега пазарите се нуждаят от наднационална регулация, тъй като схващането, че те могат да се регулират сами, е напълно грешно.
„Най-лошото от кризата със сигурност вече е зад нас“, е заявил в интервю за полска телевизия Сорос, предава немското издание на FT.
Като основна причина за започването на кризата Сорос е посочил грешното твърдение, че пазарите могат да се регулират сами. Поради тази причина е от съществено значение въвеждането на международни правила за контролиране на пазара.
„Ако не сме в състояние да направим това, тогава глобализацията, такава каквато я познаваме, ще се разпадне“, заявява специалиста.
Миналата седмица Джордж Сорос каза, че за избягването на нова криза е необходимо реформиране на надзора върху банковата система и налагане на нови правила относно инвестиционната дейност на банките.
Освен това той е на мнение, че някои видове деривативни инструменти, като например суаповете за защита срещу фалит, трябва да бъдат забранени.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *