Димитър Аврамов: За „Атака“ протестът е варварщина

„Не може да атакуваш душата на хората, това, в което вярват, религията им, не може да атакуват и правото им на молитва“, коментира той за инцидента пред софийската джамия „Баня Башъ“.
 „Истината е, че Волен Сидеров има достатъчно интелект. Това е планирана акция. Едно е да атакуваш политическия си противник със средства на ръба на закона, друго е да отидеш в джамия, където хората се молят. Ясно е, че джамията и ислямът нямат общо с Турция. Това е световна религия с милиарди хора, които я подкрепят. Повечето от хората, които се молят там, не са турци, а чужденци“, коментира Аврамов за мелето.
Във връзка с думите на Деница Гаджева от „Атака“, че партията е искала просто да направи поредния си мирен протест, Димитър Аврамов заяви: „Ако тя наистина го мисли, то тогава е една глупава дама или просто лъже“.
Волен Сидеров пресоли манджата и затова трудно може да поставим случката пред джамията в обикновените провокации, каза в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия политологът Първан Симеонов. Мелето пред джамията „Баня Башъ“ не е просто предизборен ход за връщане на електората. Поведението на Сидеров е мотивирано от това, че той губи от вътрешната конкуренция в средата, в която се състезава. ВМРО, телевизия СКАТ и т.н. работят активност в това отношение. „Волен Сидеров не може да обхване целия протест. В момента той вижда, че има потенциал за протестно политическо поведение“, ката Симеонов.
По думите му поставената цел е изпълнена, но „проблемът на Сидеров е, че той дълго време живееше се съзнанието, че „Атака“ може да живее известно време в състояние на зимен сън и изведнъж предизборно да бъде извадена от това състояние“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *