Днес е ден за размисъл преди утрешния балотаж

Всички изборни помещения ще бъдат оборудвани с необходимите изборни материали, след което полицията ще поеме тяхната охрана. В деня за размисъл е забранено унищожаването или заличаването на плакати и агитационни материали, обясни говорителят на Централната изборателна комисия Ралица Негенцова.
Нека всики избиратели да знаят, че в деня за размисъл не може да се провежда предизборна агитация, нито в деня за размисъл, нито в изборния ден. Не биха могли да се оповестяват социологически проучвания. Това са основни въпроси, които досега мисля, че всеки един гражданин и един избирател трябваше да ги е запомнил.
Сигнали за нарушение  деня за размисъл се подават в общинските избирателни комисии.
За изборите за президент не се издават нови удостоверения за гласуване на друго място. Избиретелите, които са се снабдили с подобни или пък с такива за определно място и не са ги използали на първия тур, могат да гласуват с тях  утре. Останалите, могат да дадат гласа си при условие, че се снабдят с оригинал на използваното отях удостоверение от общинската избирателна комисия, на територията на която се намира секцията, в която са гласували. За целта те се явяват лично в ОИК, която сверява данните от документа за самоличност на избирателя и удостоверението при нея. След това се прави копие от документа, което остава в комисията, а оригиналът се предава на избирателя, като това може да бъде направено до 12 часа днес.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *