Днес ще освобождават Масларова като шеф на социалната комисия, шоуто в НС ще продължи

© Снимка:БГНЕС
Емилия Масларова

Заседанието на Народното събрание днес ще започне с обсъждане на предложението за отстраняване на Емилия Масларова от поста председател на парламентарната комисия по труда и социалната политика. Колегите й от социалната комисия решиха преди седмица тя вече да не е председател, но окончателното решение трябва да бъде взето и гласувано в пленарната зала.
След като главният прокурор Борис Велчев поиска имунитета на депутата от Коалиция за България заради съмнения за длъжностни престъпления и тя сама се отказа от него, от Синята коалиция настояха Емилия Масларова вече да не е шеф на комисията. Така преди седмица се стигна и до решението на депутатите бившият министър да бъде отстранен от поста председател. Като мотив за искането беше посочено, че не e морално народен представител, за когото прокуратурата има съмнения за корупция да бъде на такъв ръководен пост. Тогава Емилия Масларова нарече това политически натиск.
„Това дали аз ще бъда председател или не, това не е най-важното. Най-важното е, че се постъпва политически. Това е политически натиск. Това си е чиста проба политическа репресия. Един тотален натиск от хора, които им е позволено да говорят всичко за всички, без да имат доказателства“, коментира Масларова.
От Коалиция за България остро протестираха срещутова решение и го нарекоха грубо погазване на парламентарния правилник. Червените дори обявиха, че в знак на несъгласие ще напуснат председателския съвет на НС.
Освен обсъждане на предсрочното освобождаване на Емилия Масларова от поста председател на социалната комисия, проектопрограмата на парламента включва и първо четене на промените в Закона за българските лични документи. Във времето за парламентарен контрол на депутатски питания ще отговарятосем министри. Първи на въпрос на депутата Яне Янев за политиката на правителството за подкрепа за членството на Македония в НАТО и ЕС, ще отговаря премиерът Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *