Доган: Мирише на предсрочни парламентарни избори

Той заяви, че държавата няма визия за изход от кризата. В Джебел политикът участва във възспоменателен митинг за годишнина от протестите на българските турци срещу така наречения „Възродителен процес”. Ахмед Доган определи себе си като политически синоптик:
Мирише на дъжд, но мирише на избори. И то не само на редовните избори след 1 година. Мирише много силно на предсрочен парламентарен вот. Този, който е свикнал да управлява по този начин, няма да прехвърли късмета на другия да управлява. Ще се бори с всички възможни средства. Убеден съм, че ако има предсрочен вот, това ще бъде от страх да не се случи с тях, с управляващите сега, това, което те правят.
В икономически затънала държава акцентът трябва да е върху поминъка на хората и кметовете да създават условия за инвестиции, не само от Брюксел, но и от Турция. Но българският политически елит се страхува от Турция, каза Доган.
Дори само да използваме европейската част на Турция за правене на бизнес, дори само Истанбул да използване, това са две Българии. За първи път лидерът на ДПС заяви, че съществуването на партията зависи от жизнения стандарт на нейните избиратели:
ДПС се създава като мощна организация за правата на човека, стига до едно развитие и при нови условия, нови предпоставки, няма да осъзнае най-важното нещо – да реши проблема за поминъка на хората. Ако този въпрос ние не го решим, смисълът от съществуването на ДПС също се поставя под въпрос. Лидерите на ДПС не допуснаха депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева да се качи на официалната трибуна за празненствата в Джебел и да поднесе приветствие към местните жители. Това се казва в разпространено до медиите съобщение на регионалната партийна структура. Нито тя, нито друг представител на ГЕРБ е бил поканен да присъства на традиционните чествания за годишнината от протестите срещу Възродителния процес.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *