Договарят чартърна линия София – Охрид

Македонските и българските туристически оператори договарят установяването на директна въздушна линия от София за Охрид.

С чартърната линия, чийто старт се очаква от август, ще пътуват туристи от българската бизнес класа, пише македонският вестник „Вечер“.

От македонската Организация на хотелиерите /ХОТАМ/ казват, че в момента се разглежда кога избраната авиокомпания от България има свободни термини за полети.

„С този чартърен полет ще бъде решен проблемът, който досега имаха българските бизнесмени при пътуване с автомобил. Застрахователните компании от двете страни не признават застраховката за кражба на автомобили и те рядко се решават да пътуват за Охрид. В началото цените ще бъдат промоционни. В Охрид ще идват групи от по 30-60 души за уикенда, за пет или седем дни“, каза Дончо Таневски, председател на ХОТАМ.

В проекта участва и Александър Спасов, бивш директор в „Балкантурист“. През 70-те години той водеше английски туристи в Охрид.

Има и идея за организиране на еднодневни и уикенд екскурзии до Македония за туристи, които са на почивка на Черно море. За това се чака отговор от македонското външно министерство, което трябва да съобщи дали ще разреши влизане на туристи от ЕС в Македония само с лични карти, с каквито те от неотдавна пътуват в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *