Дойче банк премести своя дейност от Лондон във Франкфурт

Дойче банка е преместила „голяма част от“ своята клирингова дейност в евро от Лондон във Франкфурт, съобщи в понеделник говорител на водещата германска кредитна институция, съобщава Ройтерс, потвърждавайки информация на „Файненшъл Таймс“ от изминалия уикенд.Дойче банк премести своя дейност от Лондон във Франкфурт.

Резултат с изображение за дойче банк

Промяната за най-голямата банка в Германия е в полза на поставената от Deutsche Boerse цел да открадне голяма част от клиринговия пазар в евро от Лондон, след като Великобритания напусне Европейския съюз, информира economynews.bg.

Ройтерс обаче допълва, че този ход е до голяма степен символичен, без да има каквото и да било прехвърляне на реални работни места. Говорителят на Дойче банк отбеляза, че по този начин банката натисна бутона, чрез който да насочи клиринговата дейност към клиринговото поделение на Deutsche Boerse в лицето на Eurex (международната европейска борса за дериватни финансови инструменти, която е и най-големият пазар за фючърси и опции в Европа).

От своя страна говорител на Eurex заяви, че сега пазарният дяла на Eurex Exchange вече е достигнал 8% от общата европейска клирингова дейност в евро, след като само преди година този дял беше почти нулев.

Дойче банк постигна добър напредък в усилията си за справяне с регулаторните проблеми. Това заяви в петък за агенция Ройтерс неназован източник от Европейската централна банка. Това става факт само часове след като „Стандард енд Пуърс“ понижи кредитния рейтинг на водещия германски кредитор.

„През изминалата година банката отбелязва добър напредък, за да адресира регулаторните си проблеми“, посочи източникът на Ройтерс, пожелал анонимност. Трябва да се има предвид, че ЕЦБ има функцията на основен надзорен банков орган в рамките на еврозоната.

Източникът на Ройтерс допълни:

„Сега банката има стегнат мениджърски екип, добър капитал и ликвидност, а надзорните органи са успокоени от плановете, които виждат“.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *