ДПС: Правителството не може да управлява кризата

София /КРОСС/ Правителството показва тотална неспособност да управлява кризисните процеси, каза пред журналисти зам.-председателят на ДПС Лютви Местан и допълни, че липсва основна информация защо се предприемат определени антикризисни мерки, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Местан бе категоричен, че ясна позиция от страна на ДПС по отношение на „неясни предложения“ няма как да има. ДПС е против повишаването на ДДС с 2%, тъй като по време на криза данъците не трябва да се покачват, а да се замразяват или намаляват. Местан припомни предложението на премиера Бойко Борисов по време на посещението му в Израел точно в обратната посока – ДДС да се намали.
Според ДПС антикризисните мерки трябва да са подчинени на икономическия растеж и излизане от рецесията. Партията би подкрепила такива мерки, но при условие, че те са ясни, систематизирани и целенасочени. „Всяка мярка може да е вярна сама за себе си, но в пакет всички да изглеждат различно“, обясни депутатът Алиосман Имамов, който допълни, че мерките за справяне с кризата на правителството са неопределени. От ДПС бяха категорични, че трябва да се намалят още публичните разходи. Намаляването на субсидията за партиите може да тълкува като стъпка в тази посока, обясни Алиосман Имамов. Лютви Местан допълни, че правителството дължи обяснение на обществото за макроикономическите показатели и дали те съответстват на предварително планираните. Местан на свой ред попита колко е фискалният резерв и за какво са изхарчени парите, които са довели до намалението му.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *