ДПС: Цветанов е изпълнител на поръчките на диктатора в България

Това заяви депутатът от ДПС Христо Бисеров по адрес на вътрешния министър, с когото влязоха в ожесточен спор за нападението срещу Ахмед Доган.
„Нека да не политизираме един криминален акт, нека се обединим и изчакаме компетентните органи да излязат със своето становище“, каза първоначално  Цветан Цветанов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на народния представител от ГЕРБ Димитър Главчев за „опита за криминално посегателство“ срещу Доган, предаде „Фокус“.След като от ДПС заявиха, че не вярват на експертизите на МВР, според които оръжието не може да причини смърт, днес Бисеров се обърна към Цветанов: „Настояваме и се надяваме съдебната система да не позволи на политическата власт да влияе на следствието. Питам – защо е толкова активен Институтът по психология? (от МВР обявиха, че Октай Енимехмедов е проговорил пред психолозите – б.р.) Освен, че издава следствена тайна, държи медиите постоянно в течение как се развива следствието. Предлагам на всички партии декларация, надяваме се, че другата седмица Народното събрание ще намери сили да осъди този опит за политическо убийство”.
По отношение на твърденията на Бисеров, че пръв Цветанов е обявил какво е оръжието, той каза: „Аз не съм се изказвал преди произнасянето на експертизата, прочетена от директора на СДВР. Когато отидох и се срещнах с Ахмед Доган, той беше много притеснен и всички трябва да се разграничим от подобен криминален акт“. Министърът увери, че МВР е гарантирало разследване, което да отговаря на фактите. „Г-н Бисеров, ако това оръжие може да убива, тогава може би трябва да направим забрана за носене на газово оръжие, защото това явно е бойно оръжие по вашите квалификации. Единственото, към което се стремите, е да сплашите всички институции, и ако резултатът не е такъв, какъвто вие си го представяте, всичко останало за вас е опорочено или оказан натиск от изпълнителната власт. Вие внасяте смут. Вашият лидер, в лицето на Ахмед Доган, беше този, който даваше много висока оценка на действията на главния секретар, когато тази длъжност се заемаше от Бойко Борисов. Лично съм присъствал. Аз не искам да бъда ваш дразнител, но не искам вие манипулативно да заблуждавате българските граждани и да насаждате омраза“, продължи Цветанов. Новият лидер на ДПС Лютви Местан също се намеси в спора, съобщи БГНЕС.  „Всички видяха, че това оръжие прави огромна дупка, в кост (по Канал3 стреляха с такъв пистолет по пилешко бутче – б.р.). Г-н вицепремиер, аз не съм готов да подложа слепоочието си, вие предполагам също. Стига манипулации. Искаме пълната истина“, заяви той. „Някой посяга на настроенията, които се отприщиха след терористичното нападение от 19 януари. Някой иска следващите парламентарни избори да се пр
По думите му Цветанов е отишъл в правителствена болница при Доган по своя инициатива: „Независимо от волята на Доган е влязъл в неговата стая. Кой може да спре един вицепремиер – та това е Цветанов. Той просто е влязъл в болницата при Доган“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *