Драгомир Стойчев: „Министерство работи за благоприятната среда на бизнеса у нас”

Днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев се срещна с представители на пловдивския бизнес в Конгресния център на Пловдивски панаир.

„Тръгнахме по пътя на икономически растеж. Затова сега съм тук“, каза министър Стойнев и наблегна, че спазването на законите от страна на фирмите е много важно.

Борбата със сивата икономика е един от основните приоритети за работа на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Енергийният министър отбеляза, че работата на МИЕ и на цялата държава е да стимулира малкия и среден бизнес у нас. За пример Стойнев посочи, че правителството променя Закона за обществените поръчки (ЗОП). С това се цели по-голямо участие на малките фирми в обществените поръчки. Също така трябва да се работи в посока подпомагане на българските предприятия да изнасят своята продукция. Той посочи, че се наблюдава тенденцията от България към Германия повече да се изнася, отколкото да се внася продукция. Министър Стойчев наблегна на необходимостта от създаване на индустриален каталог с цел презентиране на българските фирми.

Своето изложение пред местния бизнес Стойнев завърши с думите за предстоящи промени в икономиката, които са основно административни и ще намалят бюрокрацията.

Участие в срещата с конкретни предложения и въпроси се включиха представителите на бизнеса, които споделиха идеи за промени в законодателството, идеи за работа, идеи за подобряване на икономиката у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *