Дребните риби опират пешкира заради скандала с дюните

Това стана ясно след среща на председателя на МС  Борисов и министрите Мирослав Найденов, Лиляна Павлова и Нона Караджова с представители на екоорганизации. На нея стана ясно, че ще бъдат внесени законодателни промени, с които ще се забрани строителсктвото върху дюни, независимо дали са частни или държавни. Промени ще има и в Закона за горите. 
Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев ще бъде освободен от поста до минути, каза в Министерски съвет Найденов след срещата по обед, предаде “Фокус”. Причината е, че Агенцията по горите не е реагирала на редица сигнали при нарушения със защитени територии.
Освобождаването на шефа на НАГ беше обявено предварително сутринта в телевизионно интервю на премиера Бойко Борисов, защото, когато Дачев прочел за случая в Несебър, бил длъжен да провери за какво става въпрос или най-малкото да го информира, че там става някакво безобразие. Ще бъде освободен директорът на РИОСВ – Бургас Бойчо Георгиев, след като премине законовата процедура по установяване на вината му, съобщи пък министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Той е държавен служител за него е необходима процедура след дисциплинарен съвет. Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че решението за строеж е отменено и е издадено административно наказание на главния архитект на Несебър, който ще бъде и глобен. Разчитаме и на прокуратурата, която трябва да предприеме действия срещу всички длъжностни лица, които са участвали в този процес, каза още министърът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *