ДСБ със сигнал до прокуратурата и ОЛАФ за скандала с храните за социално слаби

Според  зам.-председателят на партията Радан Кънев управляващите носят цялата отговорност за случващото се с тези доставки, за изключително високите цени на тези храни, които се плащат от българските данъкоплатци, както и за това, че една и съща фирма печели всички позиции по тези доставки, цитира го „Дарик“.
По думите му същата фирма печели обществените поръчки за доставка на храни в детски заведения и българската армия.
„Има подробни данни, свързани с участието на Георги Цанков в множество поръчки на Държавен фонд „Земеделие“. Подробно се разглеждат поръчките, свързани с програмата за доставка на храни за социално слаби. Механизмът, по който фирми, които печелят с по-ниски оферти, се оттеглят и остава само една фирма, чиито цени значително надвишават пазарните“, коментира Кънев.
„Като парадокс мога да кажа, че единствената цена, която не надвишава пазарните, е на станалия прословут боб. Данните, с които разполагаме, показват, че тази фирма използва класическа корупционна схема с други съучастници, които подават по-ниски оферти, след това се оттеглят и печелят тези оферти, които са с цени далеч над пазарните и се извършва на практика източване на тази програма“, добавиха от ДСБ.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *