Дубай ще строи грандиозна реплика на Тадж Махал

 
„Тадж Арабия“, както е озаглавен проектът, ще е значително по-голямо здание от оригиналния монумент. В него ще влизат хотел с 300 стаи, както и множество магазини и търговски гради, изтъква Арун Мехра, който отговаря за проекта.
„Тадж Арабия“ ще е готов през 2014 година и ще стане известен като „Новият град на любовта“. В комплекса ще бъдат побрани и други емблематични сгради като Айфеловата кула, Пирамидите и Великата китайска стена.
Работещите по грандиозния строеж се надяват, че „Тадж Арабия“ ще привлече множество туристи, както и двойки, желаещи да се венчаят. Компанията на Мехра – Link Global Group, имаше планове да построи комплекса преди известно време, но те пропаднаха поради икономическата криза. Сега явно капацитетът ѝ се е възстановил и проектът ще заработи с пълна сила.
Самият оригинал – Тадж Махал, е едно от най-известните архитектурни творения в света. Мавзолеят се намира в северния град Агра и е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Внушителното здание е завършено преди 350 години по времето на император Шах Джахан и е подарък за съпругата му Мумтаз.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *