Държавен алъш-вериш с банкови тайни

Великобритания иска да купи от Германия банкови тайни. Става въпрос за открадната от швейцарска банка информация за сметки. Преди два дни Германия получи зелена светлина от правителствените юристи да закупи от швейцарски информатор диск с имената на близо 1500 притежатели на банкови сметки Според тях тези данни могат да бъдат използвани като доказателство при завеждане на дела за укриване на данъци, посочва изданието.

Британската Агенция по приходите има намерение да се възползва от придобитата от Германия информация, за даоткрие имената на британски поданици сред притежателите на необявени сметки в Швейцария.
Правителствата на Холандия, Белгия и Австрия също изразиха интерес да закупят от Германия информация за техни граждани, чиито имена фигурират в „швейцарския диск“, пише „Файненшъл таймс“.
В същото време германски политици и швейцарското правителство разкритикуваха решението на Германия да купи откраднатата информация.
Вестникът отбелязва, че подобни критики могат да бъдат отправени и към Агенцията по приходите, но данъчното законодателство в Обединеното кралство позволява да се заплаща за информация, която би повишила данъчната събираемост.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *