Държавни фирми осигуряват още 100 млн. лв. за бюджета

Над 100 млн. лв. допълнителни приходи се очакват в бюджета до края на годината от вноски на държавни предприятия, които не са търговски дружества.
Това каза заместник-министърът на финансите Владислав Горанов след заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на което на първо четене беше одобрена актуализация на държавния бюджет за 2009 г.
В нея се предвижда дефицит от 500 млн. лв. в края на годината. Горанов посочи, че в момента се работи по анализа кои държавни предприятия отговарят на критериите и ще подпомогнат с еднократни вноски изпълнението на бюджета за 2009 г.
Той коментира, че заложените критерии са толкова високи, че по никакъв начин няма да се навреди на дейността на предприятията. По думите му не става въпрос за авансова вноска, а за вноска от резерви от тази и предходни години.
На заседанието си в сряда правителството одобри допълнение на свое постановление, с което се разширява обхватът на вносителите на средства за държавния бюджет за 2009 г. с включването на държавни предприятия, които не са търговски дружества.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *