Дянков: Пенсиите се увеличават от 1 април

Дянков заедно с министъра на икономика, енергетика и туризма Делян Добрев участват в обществена дискусия на тема: „Варна – нови маршрути за културно-исторически туризъм в областта“.
„Имахме желание за по-ранно увеличение, но възможностите са такива, че от 1 април 2013 година ще има увеличаване на всички пенсии, което ще компенсира напълно всичката инфлацията през периода“, заяви Дянков. Колко ще е това увеличение обаче ще стане ясно след седмица – на 10 октомври. „Към 10 процента“, каза само вицепремиерът.
„Минималната работна заплата става 310 лева, това е заложено в бюджета“, заяви той. „Бюджетните заплати зависят министерство по министерство“, допълни още той.
Заради делегираните бюджети учителите ще са единствени, на които се дават цялата сума от 60 милиона и съответните директори на училища ще разпределят по тяхно усмотрение, заяви Симеон Дянков. Относно майчинските вицепремиерът каза само, че въпросът зависи от Тотю Младенов.
„Темата и решението за референдума „за“ АЕЦ „Белене“ и дали сега, при появата на инвеститор, той може да се отмени, е на Народното събрание“, каза министър Добрев.
Той отказа да отговори на въпроса дали ще иска възобновяване на проекта „Белене“, ако се докаже, че инвеститорът е наистина сериозен. „Държавният департамент на САЩ все още не е изпратил отговор на писмото относно потенциалния инвеститор за АЕЦ „Белене““, каза още той и уточни, че запитването е изпратено в петък и няма как днес да има отговор.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *