Евро/долар имаше значително възстановяване вчера

Технически анализ за 21.05.201009.40.AM
 
EURUSD            
Евро/долар имаше значително възстановяване вчера, достигайки връх 1.2597, но затвори по-ниско на 1.2488 все още в силно волатилен пазар. Покачването на долара беше стопирано от лошите данни през последните два дни. Интервенцията на ШЦБ за покупка на евро и слуха около интервенция на ЕЦБ също отговаря на възходящите изгледи, макар че нямаме съществен прогрес относно дълговата криза в Еврозоната. Независимо от това как виждаме фундаменталната ситуация и заплахата върху пазара, технически този факт може да отвори вратите към по-нататъшно възходящо възстановяване за тестване на основната трандлиния на подкрепа. Сигналите са възходящи в кратки срокове с цел в района на 1.2630, дори 1.2700, но все още вярвам че основния сценарий остава низходящ. Първата подкрепа е на 1.2400. Пробив под това равнище може да отслаби връщането нагоре.
 
   
GBPUSD
  Паунд/долар опита да се понижи вчера, като направи дъно на 1.4230, но затвори по-високо на 1.4359. На четиричасовата графика можем да видим още веднъж, че второстепенната трендлиния на съпротива свърши добра работа, предотвратявайки по-нататъшното възстановяване нагоре. Ще бъде ли способна трендлинията и днес да го направи отново? Трудно е да се каже, но възстановяването на еврото отвежда също и паунда по-високо спрямо долара. Основния сценарий остава мечешки, но се нуждаем от последователно движение под 1.4240 за продължение надолу с тестване на психологическото ниво 1.4000. Ако второстепенната трендлиния на съпротива бива нарушена нагоре, може да видим техническо възстановяване нагоре за тестване на района 1.4600.
 

 
USDJPY
 
Долар/йена имаше значително движение вчера. На часовата графика се вижда, че цената имаше низходящ моментум след пробива надолу под основната трендлния на подкрепа, достигайки дъно на 89.06, но се търгуваше по-високо около 90.00 докато пишех анализа. Този факт потвърждава низходящия сценарий за тестване поне в района на 88.23. Въпреки това цената отново е в препродажбена зона, така че трябва да се внимава за възможна възходяща корекция за тестване на региона 90.50/80. Друго движение обратно над основната трендлиния на подкрепа би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона, като посоката също ще стане неопределена.
 

 
USDCHF
 
Долар/франк направи друго нерешително движение вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. На едночасовата графика можем да видим, че цената все още е хваната в рейнджа между 1.1595-1.1445 и се нуждаем от ясен пробив на която и да е страна, за да видим по-ясна посока. Пробив над 1.1595 може да доведе до по-нататъшен възходящ моментум за тестване на 1.1650, докато пробив под 1.1445 би трябвало да предизвика бъдеща низходяща корекция с тестване на зоната 1.1400-1.1380.
 

  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *