Евро/долар не успя да продължи низходящия моментум вчера

EURUSD

Евро/долар не успя да продължи низходящия моментум вчера, дори изявлението на Fed беше еднообразно, нищо интересно. Начинът, по който видях становището на пазара е, че възстановяването на икономиката все още е в правилната посока. Федералният резерв също така каза, че ще запази размерите близо до нула за „продължителен период от време“, което прави долара по-малко интересен от основните валути. Технически имаме фалшив пробив на трендлнията на подкрепа на дневната графика и на рейнджа на четиричасовата, както се вижда, което потенциално ни отвежда към по-нататъшен възходящ импулс. Като потенциална възходяща цел, както казах вчера, е района на 1.4950-1.5060. За предпочитане е бичия сценарий на този етап, като фокуса сега е върху решението на ЕЦБ за лихвата и прес-конференцията днес. Без значителна изненада по икономическите данни, е по-веорятно и изявлението на ЕЦБ да бъде безинтересно, но инвеститорите, още веднъж, могат да видят, че глобалното възстановяване е също още в правилната посока. Първата подкрепа е на 1.4800, чийто пробив би трябвало да ни отведе в неясна търговска зона, но за предпочитане е възходящия сценарий. Мисля, че е по-добре да не се прави нищо до прес-конференцията на ЕЦБ.

GBPUSD

Стерлинга също се възползва от долара след FOMC вчера, достигайки връх на 1.6597 и затвори на 1.6553. Технически на четиричасовата графика можем да видим, че триъгълника беше нарушен нагоре, индикирайки потенциален възходящ сценарий поне към 1.6700 преди ретестването на 1.7042. Непосредствена подкрепа е 1.6520/00. Пробив под тази зона ще доведе до неопределена зона за търговия, но за предпочитане е възходящия сценарий в тази фаза. От фундаментална страна, фокусът на инвеститорите сега е дали АЦБ ще разшири програмата за количествените облекчения. Ако това се случи, стерлинга би трябвало да е под силен натиск и технически бичите перспективи може да се провалят.

USDJPY

Долар/йена имаше бичи импулс вчера, като направи връх на 91.27, но закри по-ниско на 90.72. На четиричасовата графика се вижда, че второстепенната трендлиния на подкрепа (бивша съпротива, в жълто) свърши добра работа, предотвратявайки атаките на мечките. Този факт застрашава низходящите изгледи и долната линия на възходящия канал сега е последната съпортива за тестване. Движение обратно в бичия канал би трябвало да се разглежда като неуспех за низходящия сценарий и продължение на възходящия моментум за ретестване на 92.50. Най-близката подкрепа е 90.30, последвана от 89.80. Може би засега е по-добре да останем настрани и да се изчака по-нататъшно развитие.

USDCHF

Фалшивия пробив от рейнджа във вторник, бе доказан вчера като доведе до по-нататъшно низходящо движение за долар/франк, с дъно на 1.0127 и закриване на 1.0160. Въпреки това, по-рано днес през азиатската сесия двойката отскочи нагоре и сега е обратно в рейнджа. Макар че за предпочитане е низходящия сценарий на този етап, мисля че сега не е най-доброто време за търговия. Докато технически се нуждаем от последователно движение под 1.0166 за потвърждение на мечия сценарий за ретестване на 1.0000/40, от фундаментална страна фокуса сега е върху конференцията на ЕЦБ днес. Техническите низходящи прогнози би трябвало да бъдат подкрепени ако имаме оптимистично изявление от ЕЦБ.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *