Европейската общност е дело на ЦРУ

 

Европейската общност го изисква… Колко пъти сме чували тези твърде общи аргументи  за искания, които почти винаги са  свързани за ограничения и жертви, налагани в резултат на аскетичната политика на  Брюксел след кризата на външните дългове.

Сега вече може да се каже спокойно“Изисква го Америка“, защото Европейската общност, както  доказват публикувани вече разсекретени документи на NAU / National Archives Usa/, е предимно проект на американската матрица и ЦРУ.

Документите са се появили преди 16 години в Националните архиви на USA благодарение на изследователя на Georgetown University  Джошуа Пол, след това „ексхумирани“ в Англия по време на кампанията за референдума Brexit и по-късно вече в Италия от Мария Антониетта Калаброза. От сайта formiche.net  са категорични – Европа е творение на ЦРУ и Brexit е само последица на поредица от политически ходове, които са  започнали много отдавна.Тяхното начало можем да проследим от второто следвоенно положение/след 1945 г./,  когато светът е имал друга логика  и всяка една европейска държава е била пионка върху шахматната дъска на Америка и СССР.

   Историята:   Документите  показват, че   държавния секретар Джон Фостър Дълес /по-голям брат на шефа на ЦРУ Алън Дълес/ при президента Дуайт  Айзенхауер /на снимката/ и ЦРУ   са „създали“ Европа и са настоявали Великобритания   да поеме отговорността за Европейски проект, която да играе основната  антисъветска роля през петдесетте и шейсетте години на миналия век  с ключово значение  за Студената война. С тази  идея американското разузнаване организира кампания през  50-60 години, за да се положат основите на една обединена Европа, основавайки и режисирайки персонално Федералното европейско движение.

В меморандум от 26 юли 1950 г. (подписан от генерал Донован, ръководител на Директор на Управлението за стратегическите служби /УСС/, предшественик на ЦРУ) е дал инструкции за изпълнение на кампания  за насърчаване на създаването на Европейския парламент. Основният инструмент на американското влияние била ACUE (Американския комитет за Обединена  Европа), който финансирал Европейското движение, най-важната федералистка организация в следвоенните години, който има сред своите „почетен президенти“  личности от калибъра на Уинстън Чърчил, Конрад Аденауер, Алчиде де Гаспери и Леон Блум. Специално внимание от страна на САЩ, било посветено на  Великобритания като най-верен съюзник. Документите доказват финансирането на Център за проучвания на Жан Моне, който играе важна роля  в британския проект.

  Бащите-основатели: Резултатът от разсекретените документи е, че в крайна сметка удря сериозно по имиджа на някои от тези, които днес се смятат и високопарно се наричат  „благородни бащи“ на европейския проект. Лидерите  на Европейското движение – полската католичка  Джосеф Ретингер, Робер Шуман, с чиято декларация огласена на 9 май 1950 година се поставя началото на проекта за обединена Европа,  бившия премиер Пол-Анри Спаак – всички са били финансирани от американски институционални спонсори и по този начин се оказва, бе „бащите на Европа“ всъщност са  контролирани от Вашингтон.

  За еврото: The ACUE от своя страна е бил официално финансиран от фондациите на Рокфелер и Форд и други икономически групи, които са били част от правителството на САЩ по времето на създаване на Европейската икономическа общност /ЕИО/, а след това на Европейската общност/ЕО/. Дори  Държавният департамент играе пряка роля. В бележка от Европейската секция, с дата 11 юни 1965 се препоръчва на заместник-председателя на Европейската общност  Робърт Маржолен да последва идеята за  парично обединение. И така нататък до днешно време и създаването на единната валута – еврото….

 

Публикацията подготви: София НАЙДЕНОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *