Еврото остава стабилно, а високодоходните валути все така нежелани

Инвеститорите обаче продължават да избягват високодоходните валути. Дилърите предполагат, че Федералният резерв ще предприеме нови монетарни стимули по време на заседанието на 12/13 септември.
Евро/долар се търгува на 1.2537, слизайки минимално от вчерашния връх на 1.2574 и остава близо до 7-седмичния връх от 1.2590 ударен миналата седмица. Според някои анализатори ревизията нагоре на БВП за второто тримесечие в САЩ и Бежовата книга на Фед, която показа постепенно нарастване през юли и началото на август могат да намалят очакванията за действия от Фед. Все пак мнозинството са уверени, че Бернанке ще сигнализира утре някаква форма на стимули, включително трети рунд на широко мащабни покупки на облигации.
Пазарите възлагат надежди и на ЕЦБ да разкрие конкретни мерки през следващата седмица в борбата с дълговата криза в региона. Усилвайки тези очаквания, председателя на ЕЦБ Марио Драги изрази в сряда мнение, че централната банка трябва да въведе в някои моменти извънредни мерки, за да изпълни мандата си за подържане на ценовата стабилност. Очакванията на всички са много големи, че Драги действително ще даде начало на план по покупки на облигации, за да се намалят разходите по дълга на Испания и Италия. По-късно днес в Италия има аукцион, чиято цел е да продаде до 6.5 милиарда евро под формата на 5 и 10 годишни облигации.
Високодоходните валути остават в защитни позиции, след като през последните сесии бяха под натиск. Той се дължеше на нарастващите опасения на инвеститорите за състоянието на Китай, който е основния експортен пазар на Австралия и Нова Зеландия. Двете валути продължиха да поевтиняват, като австралийският долар удари едномесечно дъно срещу американския си съименик на 1.0337, а новозеландският долар слезе до 0.80 срещу зелените пари, което не се е случвало от края на юли. Последната двойка достигна 200-дневната пълзяща средна, която преминава през 0.7996, докато първата не е далеч от 55-дневната пълзяща средна на 1.0337.
Пазарите в очакване на изказването в петък на Бен Бернанке
Златото днес се търгува в тесен рейндж преди речта на председателя на Федералния резерв Бен Бернане в петък, която може да увеличи очакванията за трети рунд от количествени поощрения, които да стимулират американската икономика.
Жълтият метал обаче е уязвим на разпродажби, ако изказването разочарова.
Цената е почти без промяна на 1657 долара за тройунция и не е далеч от четири и половина месечния връх на 1676.45 долара, който беше достигнат в понеделник, когато инвеститорите купуваха заради очакванията за нови стимули от Фед.
На другите пазари акциите загубиха позиции, а основните валути останаха в тесни рейнджове, тъй като търгуващите избягват заемането на позиции преди речта на Бен Бернанке. Той вероятно ще остави пазарите гадаещи точното време на следващия рунд от покупки на облигации, но вероятно и ще задържи очакванията за действия през следващия месец.
Предишните два рунда от покупки на активи от Фед свалиха лихвите и стимулираха икономиката, а това навреди на долара, подкрепи борсовите индекси и принуди инвеститорите да търсят златото като средство за защита срещу инфлация.
Миналата седмица златото проби от горната страна установения през последните 4 месеца рейндж на търговия и премина над 1640 долара за тройунция след стенограмата от последното заседание на Фед, която разкри намерения за приемане на стимули освен ако икономическите условия не се подобрят значително.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *