Еврото спадна до ново 14-месечно дъно спрямо долара в Азия

Еврото спадна до ново 14-месечно дъно спрямо долара в Азия в четвъртък, тъй като вълненията в Гърция продължават, а инвеститорите са притеснени, че страната няма да успее да изпълни финансовите реформи гладко и може да срещне по-висок риск за неизпълнение на задълженията. Трима души бяха убити по време на демонстрацията в Атина в сряда в знак на протест срещу намаляването на държавните разходи и повишаванета на данъците. През почивните дни, правителството получи съгласие да получат 110 милиарда евро като помощи от Европейския съюз и Международния валутен фонд.
Развитието подкани инвеститорите да спекулират, че страната не успява своевременно да приеме необходимите мерки, за да се избегне фалита, което, от своя страна, заплашва да увеличи дълговете и на други европейски държави като Португалия. „Ние просто не може да бъдем достатъчно глупави да купуваме евро сега. Виждате как членовете на екипажа се бият помежду си на палубата на един потъващ кораб“, каза Джун Като, главен мениджър по инвестициите в Shinkin Асет Мениджмънт.
Неяпонски азиатски хедж фондове и някои японски институционални инвеститори продаваха евро. Единната валута спадна до $ 1.2736, най-ниското си ниво от 12-ти март 2009 г.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *