Единствено „Силезия“ останала да преговоря за ОЦК-Кържали

Това заяви в Кърджали президентът на КНСБ Пламен Димитров. Потвърждение за това той е получил от министъра на икономиката Делян Добрев минути преди срещата си с медиите. Другите двама кандидати – българската компания „Химимпорт“ и групата около руската „Уралмаш“, официално са се оттеглили.
Работници и синдикалисти дадоха днес „кредит на доверие“ до 20 юни на Борисов, който преди време се ангажира да бъде намерено трайно решение на казуса ОЦК. След тази дата се заканиха да преминат към нови протести.
Преди 2 седмици в София се проведе извънредно съвместно заседание на Надзорния и Управителния Съвет на ОЦК-АД и Съвета на Директорите на Интертръст Холдинг-АД,  мажоритарен акционер на Оловно-цинков комплекс-АД. По време на него е било взето решение да се пристъпи към финализиране на преговорите с полската икономическа групировка „Силезия“, с цел подписване на договор за мениджмънт, който ще е с продължителност 3 г.
Няколко дни по-рано стана ясно, че още 12 металурзи от Оловно-цинковия комплекс в Кърджали са подали заявления за напускане. Според лидера на КНСБ в завода Белю Стайков причината е липсата на резултат от преговорите за нов мениджър на комбината.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *