Еквадор заложи 240 000 унции злато срещу 300 млн. долара

Централната банка на Еквадор заложи част от своите златни резерви за да получи налични 300 млн. долара, се казва в прессъобщение на финансовата институция.Еквадор заложи 240 000 унции злато срещу 300 млн. долара.

Изкупуват злато като при война - Бизнес - Стандарт Нюз

Операцията е била активирана с един от международните й партньори срещу годишна лихва от 2,66% и предвижда 240 000 унции злато да остават замразени в задграничните сметки на банката. Според съобщението след издължаването на парите, златото ще бъде върнато не по-късно от месец в задграничните резерви на банката, информира monitor.bg.

От началото на годината Еквадор се сблъсква с големи бюджетни проблеми, заради срива в цената суровия петрол на международните пазари. Освен това страната бе сполетяна и от корона вируса, дошъл от Китай.

Еквадор - градове, карта, забележителности, климат | globalen.bg

В Еквадор са развити  нефтодобив, рудодобив и земеделие. В държавата се отглеждат банани, кафе, какао, картофи, захарна тръстика. Обработваемите площи са 10% от територията на страната.Еквадор заложи 240 000 унции злато срещу 300 млн. долара.

Еквадор е първата страна от южноамериканския континент и първата нация в света от 1948 г. насам, приложила концепцията за „омразен дълг“, и по-точно „политически и технически отказ да върне на международната общност държавните си дългове, тъй като те са поети от предишните правителства чрез корупция, нарушаване на законите и нарушаване на конституцията“.

Вулканите на Еквадор: Чимбурасо 6310 м. и Котопакси 5897 м ...

На 12 декември 2008 г. Рафаел Кореа – новоизбраният президент на Еквадор (БВП около 50 милиарда евро, съизмерим с този на България) официално декларира в директно излъчване по телевизията пред целия американски континент, че „изтрива националния дълг, считайки го за омразен, тъй като е неморален. Създаден е в разрез с конституцията, потискайки народа, чрез измама. Убеждават ни, че което е закон, тоест е легитимирано, значи е правилно. Не е така: от днес в земята на Еквадор важи новият конституционен принцип, според който само което е правилно за населението, може да бъде закон.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *