Експерти по престъпните богатства се събират в София

Форумът се организира в рамките на CARIN, международна неформална мрежа на експерти от правоохранителните и  правоприлагащите органи, чиято дейност е насочена към установяването и отнемането на престъпни активи. България е член на тази организация от 2004 г., като към момента в CARIN членуват 60 страни.
Темата на годишното събрание на CARIN в София ще бъде феноменът ”необяснимо богатство“. На конференцията ще присъстват представители на службите за отнемане на престъпно имущество от държавите-членки на ЕС, на страни извън ЕС, а също така и представители на Европол, Евроджъст, групата Егмонт, Световната банка и други международни организации.
България членува в CARIN от март 2007 година. Такава среща се организира за първи път в София. През 2008 година Изпълнителното бюро на международната мрежа с пълно мнозинство избира Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност за организацията, която да председателства CARIN през 2011 г. ще се състои под председателството на България, представлявана от КУИППД.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *