Експерт предвижда значителен спад в ралито на Биткойн, което може да бъде краткотрайно

Тази прогноза е направена предвид неотдавнашните банкови фалити в САЩ на Silvergate Bank, Silicon Valley Bank, Signature Bank и придобиването на Credit Suisse от UBS.

Според Солоуей инвеститорите ще изтеглят средства от банките и ще ги инвестират в Биткойн, като това ще допринесе за неотдавнашното рали на валутата. Въпреки това, при стабилизиране на финансовата система, цената на Биткойн очаквано ще спадне и до 2023 г. може да достигне само $9,000.

Солоуей забелязва, че в миналото цената на Биткойн се е движила в съответствие с фондовия пазар по време на икономическа рецесия.

Въпреки настоящата краткосрочна песимистична прогноза, Солоуей има положителна дългосрочна перспектива за растежния потенциал на Биткойн. Той вярва, че в крайна сметка валутата ще се възстанови и ще продължи растежа си в дългосрочен план.

Солоуей е доказал своята компетентност след като успешно предсказа дъното на Биткойн през 2021 г. и разполага с две десетилетия опит в търговията, което го прави уважаван глас в индустрията.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *