„Елма“ – Троян започва изплащането на заплатите

Както съобщава troyanpress.com, в четвъртък, 15 декември, от 9:00 ч. в бившата административна сграда на „Елма“, започва попълването на списъка за изплащане на дължимите суми на работниците суми, като ефективните плащания започват в началото на другата седмица.

 

Дълги години семейство Баневи е залъгвало работниците от „Елма“, че ще получат заплатите си, но вместо това служителите са получавали на ръка всеки месец едва по 50 лева, като Баневи така и не спазиха обещанията си. Оказва се, че вместо да плаща на работниците, Банев е използвал парите им за луксозните си придобивки – „Майбах“ и самолет, както и за придобиването на курорта „Русалка“.

Сега новият собственик на завода – фирма „Солид 85“ ЕООД е решена да изпълни поетите ангажименти и започва именно от погасяване на дължимите към работниците суми, като за тази цел са заделени 1.6 милиона лева. Ще бъде погасено и задължението на Баневи от 200 хил. лв. към на Агенцията за следприватизационен контрол, която е осъдила скандалния олигарх за неизпълнени клаузи от приватизационния договор. Поетият от „Солид 85“ ЕООД ангажимент да бъдат дарени 12 декара на Община Троян за построяването на многофункционална спортна зала, също ще бъде изпълнен.
Производството на електромотори в завода е възобновено от началото на месец декември, като първата партида от 1500 броя вече е готова.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *