“Елпром Троян“ въвежда авангардни технологии

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето Aвангардната технология, базирана на платформата Smart Digital Monitoring (SDM 30), е разработката на “Елпром Троян”, която вече предизвиква истинска революция в производството на електромотори.

Тя може да бъде поставена като приложение към всеки електромотор, за да бъдат следени в реално време всички основни параметри на двигателя, с цялата произтичаща от това прецизност и точност. Използването на тази индивидуална „лаборатория”, разработена от специалистите на дружеството, на практика позволява на клиента да бъде до електромотора по всяко време, колкото и отдалeчен от него да е той и в каквато и среда да се намира производственият процес.
Технологията предотвратява възникване на грешки през целия живот на мотора, от момента на инсталиране, през целия период на неговата експлоатация. Осигурява се непрекъснато следене на работните параметри, незабавно диагностициране на потенциални проблеми, определя се индивидуално сервизно обслужване, според натовареността и условията, в които се използва, както и индивидуален анализ на характеристиките на електромотора. Безопасността и енергийната ефективност, разбира се, са неизбежното положително следствие от въвеждането на тази технология от бъдещето, пише „Труд“.
Изобретението е оценено по достойнство от всички и наградите не закъсняват – „Елпром Троян“ получава за революционния си модел златен медал на Международния технически панаир в Пловдив през 2017 г., а „умният“ електромотор е отличен и с наградата на Германската икономика за 2017 г. в раздел „Иновации“. Поредното признание е от изключително значение и с голяма стойност за всички работещи в предприятието, защото показва, че усилията им да се възроди производството, вече дават реални резултати. Гордостта от тази награда е напълно заслужена, а партньорството с германски фирми е истинският лакмус за това, че технологията наистина е на световно ниво. Какво предстои оттук нататък? От “Елпром Троян” доверяват, че вече е готова разработката на нов продукт, който ще запълни липсващото звено в машиностроенето и ще придаде реални измерения на симбиозата между човек и машина.
Така, ако представеният през 2017 г. първи “умен” електромотор слага началото на тази симбиоза, то следващата стъпка, базирана на нано-технологиите, ще бъде в състояние да сътвори истинско технологично чудо. Разбира се, над 70-годишният опит в бранша също е от огромно значение, а предприятието показва, че цени традициите и се доверява на силата им. Защото ако днешният индустриален подем вече е факт, то той е такъв и благодарение на специалистите, които няколко поколения отдават знанията и уменията си в завода. Христофор Стаевски и златния медал за “Иновации”, получен от Международния технически панаир Пловдив 2017 г. Христофор Стаевски – дългогодишен служител в предприятието и син на основателя на “Елпром Троян” Марин Стаевски, споделя: В “Елпром Троян” правим история, информира blitz.bg .
Винаги съм бил, и днес съм част от голямото семейството на “Елпром Троян”. Моят баща постави основите на завода, днес неговото дело се продължава от всички нас, начело с новия собственик г-н Младен Петков Мондешки. Той следва пътя на баща ми и на всички елпромци. Горд съм, че съм част от всичко това, подкрепям екипа и споделям успехите. Исторически “Елпром Троян” е най-големият завод за производство на електромотори в България и на Балканите. През годините е получавал множество златни медали, отличия и награди, но тази от Международния технически панаир в Пловдив 2017 г. – “златен медал” за “Иновации”, е изключително ценно за мен отличие, това е символ на новото време и новия дух на “Елпром Троян”. Това отличие е символ на Индустрия 4.0., а това е програма на водещата индустриална държава в света Германия, като базова платформа за изследвания.
financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *