ЕС: Бунтовници са превзели над 65% от Афганистан

Над 65% от територията на Афганистан е превзета от бунтовнически групи, признаха представители на ЕС, които посетиха страната, предаде Ройтерс. По-рано днес талибаните установиха контрол върху шеста провинциална столица в Афганистан в рамките на четири дни, предаде БГНЕС.

Талибаните превзеха половин Афганистан - Труд

Труд

Талибаните са в настъпление в Афганистан от 1 май, когато САЩ и техните съюзници официално започнаха да изтеглят военните си сили. Очаква се изтеглянето да приключи до края на август, информира actualno.com.

Междувременно американският президент Джо Байдън съобщи, че не съжалява за решението си да оттегли американските войски от Афганистан, като това би трябвало да е стимул за местните сили за сигурност да се борят за страната си. „Афганистанските сили за сигурност трябва да се борят за себе си, да се борят за страната си. Съединените щати ще продължат да изпълняват задълженията си, като предоставят въздушна подкрепа“, каза държавният глава, отговаряйки на въпросите на журналисти в Белия дом. „Ще продължим да изпълняваме собствените си ангажименти, но не съж

            financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *