Етичните финанси и дигиталните технологии – иновациите на бъдещето

 

Българската асоциация на кредитните кооперации  и организации за микрофинансиране /БАККОМ/, Клъстер за етично финансиране на предприемачеството/КЕФП/ и „Тех парк Оптела“ АД избраха първите два дни от деловата програма на панаирната седмица за представяне на най-новите си бизнес проекти, в които има сериозно международно участие като консултации, координиране и франчайз на технологии и продукти.

В първия ден на международната конференция участниците ще дискутират въпросите на етичното финансиране на предприемачеството, възможностите на кредитните кооперации за микрофинансирането на малкия и средния бизнес и клъстерния подход в този сектор. Българската тема в банкирането и нуждата от промени в законодателството ще дебатират Камен Тошков, проф. д-р Ганчо Ганчев, доц. д-р Елена Ставрова. За своя опит и практика ще говорят Фабио Салвиато като президент на Европейската федерация на етичните и алтернативните банки, мениджърите от хърватската еБанка Горан Йерас и Зоран Бесак, както и Панайотис Турнавитис от Кооперативна банка – Карадица, Гърция.

С източен привкус е наситен вторият ден  на международната конференция, което се определя от преобладаващото индийско присъствие. Разбира се, темата е дигиталните технологии, тук акцент ще бъде представянето на „Тех парк Оптела“ и откриването след това на Учебен център на Индийски институт по хардуерни технологии /ИИХТ/ – България.  От страна на гостите представянето на института и за ролята на дигиталните технологии в съвременните финанси ще говори Кешав Раджу – главен изпълнителен директор на Института в Бангалор, Индия. Много интересни са и темите, по които ще говорят и другите гости от Индия – Б.Сл Раджан, генерален мениджър, ще се спре на корпоративните обучения и преквалификацията на персонала, а за интегрираните системи при управление на фирмата, облачните услуги и Big Data ще разкажат Дийпак Бабу, а от домакините – Атанас Костов, директор по учебната дейност.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *