Жените започнаха да продават косите си

Истинска мания/ или по-точно – действия по време на криза/да продават косите си обхвана жените в Търговище. За втора поредна година руснаци обикалят града и изкупуват опашки и плитки за направа на перуки, предаде БНТ.
За 100 грама естествена коса, дълга 50 см, офертата е 250 лева. Голяма част от дългокосите баби, кътали отрязаните си плитки повече от 50 години в гардеробите, ги продадоха, за да покрият ежедневните си разходи.
„Моята собствена коса 52 години съм я пазила. Нямам пари да си платя тока и съм дошла тук да си взема някакъв лев, за да платя“, споделя възрастна жена от Търговище.
Руският търговец преценява качеството на нестандартната стока на око и с помощта на метър и кантар. Дългите и естествени коси, които не са третирани с бои, са най-търсени. „Повечето от тях го правят за пари и се примиряват с цената, която им предлагат“, коментират фризьорката Деница Стилиянова. „Да направим едно добро. Защото някои хора нямат коси, а дъщеря ми беше с хубава гъста коса“, казва обаче друга жена, тръгнала да продава плитка.
Търговецът купи над двайсетина плитки и опашки. Той призна, че ще се използват за перуки и удължаване на коси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *