Журналистите от BBC излизат на протест

Причината е одобреният от горните етажи план за съкращаване на 2000 души в рамките на пет години.
Тихият протест на служителите ще започне този петък, 15 февруари, с метода „работи, за да владееш“. Така журналистите няма да превишават при каквито и да е обстоятелства определените си работни задължения.
Организатор на протеста е синдикатът Национално обединение на журналистите (НОЖ), като към каузата се очаква да се присъединят хиляди журналисти от Великобритания – сред които и представители на други медии. Председателят на НОЖ Мишел Станистрийт описа задължителните съкращения като откровено ненужни, като същевременно разкритикува яростно управляващите най-старата британска медия.
„След дълги преговори с шотландския отдел на BBC за запазване на работата на деветима журналисти, медията започна да набира външни автори на шестмесечни договори. Медията фокусира работата си върху ненужни съкращения, когато може просто да запази работните места и качеството на продукта си“, изтъква Станистрийт.
Преди година и половина, през лятото на 2011 г., журналисти от BBC организираха 24-часова масова стачка поради огромния обем на съкращенията тогава.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *