Завесата падна за Майкъл Джексън

Завесата падна за живота и кариерата на Майкъл Джексън след емоционално сбогуване в Лос Анджелис, наблюдавано по телевизиите и интернет от стотици милиони негови почитатели по света. Публичното поклонение в Стейпълс сентър, продължило два часа, завърши с появата на 11-годишната дъщеря на краля на попа, Парис, която обляна в сълзи трогна присъстващите с думите, че откакто се е родила, нейният татко е бил най-добрият и че тя много го обича.
Заедно с Парис Майкъл Катрин Джексън на церемонията присъстваха и нейните братя – Принс Майкъл, на 12 години, и седемгодишният Принс Майкъл Втори, което бе учудващо, тъй като докато беше жив, Майкъл Джексън държеше децата си далеч от светлините на прожекторите.

Публичното поклонение можеше да се нарече „последното шоу“ на Майкъл Джексън, тъй като не приличаше на траурна панихида, а на честване на изпълнителя, чиято преждевременна смърт потресе феновете му и който остави незабравима следа в историята на съвременната музика.
В препълнения с 20 хиляди души Стейпълс сентър прозвучаха изпълнения на Марая Кери и Лайънъл Ричи. Кулминацията на церемонията беше, когато десетки певци се качиха на сцената и изпяха We Are The World и Heal The World.
Публичната церемония беше предшествана от възпоменателна служба в гробището Форест лоун в Лос Анджелис, на която присъстваха членовете на семейството.
Все още не е ясно кога и къде ще бъде погребан Майкъл Джексън. След публичното поклонение семейството му събра в хотел „Бевърли Уилшър“ около 800 гости.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *