Завърши кампанията „Купи и дари“ на Ротаракт и Интеракт клубовете в Пловдив

От 14 до 20 декември 2020г. в Пловдив за поредна година се проведе акцията на Интеракт и Ротаракт клубовете от града – “Купи и дари”. Проектът се проведе във водещите вериги магазини в Пловдив – Кауфланд, Лекси и Метро.

В благотворителна акция младежите от Ротаракт събраха 1,4 тона храни за нуждаещи се - Times.bg

Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати семейства в неравностойно положение с хранителни продукти и домакински консумативи, за да посрещнат по-различно празничните дни. Клиентите  на магазините имаха  възможност да добавят по нещо в количките си, докато пазаруват, например брашно или натурален сок, а на излизане да го оставят в предназначените за това места.

Ротари България - Дистрикт 2482, Ротари Интърнешънъл 1
За периода на кампанията въпреки пандемията пазаруващите в магазините бяха активни в даряването и се  събраха тон и половинапродукция. Клубовете се погрижиха почти всички събрани продукти да бъдат разпределени и доставени до 70 семейства от Пловдив и околността в затруднено финансово състояние, сред които многодетни майки, безработни родители, инвалиди, самотни пенсионери. Останалите продукти бяха дарени на и  10 социални институции.

Част от нещата които бяха събрани и раздадени по време на кампанията са: Олио/оцет – 120 л.; Варива и макаронени изделия – 654 кг.; Консервирана храна – 286 бр.; Брашно – 244 кг.; Сладки изделия – близо 700 пакета. Смело можем да заявим, че тазгодишното издание на “Купи и дари” в Пловдив е едно от най-успешните до момента.

http://fintv.eu/2020/12/28/zavarshi0kampaniata-kupi-i-dari-narotarakt-i-interakt-klubovete-v-plovdiv-10614/?fbclid=IwAR2BlZ-HbBUQOSF858Ghh8QGJbigO2vtWmXXv4E-SEKBrQZ3blD4tobaiqs

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *