Заместник на Найденов разрешил скандалния строежа върху защитените дюни

Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис, коментира действията си заместникът на Мирослав Найденов, каза Боянова по време на брифинг в ДФ „Земеделие”. Нямам специално отношение към тази преписка, категорична бе тя. И то с арогантност, която е присъща за това ведомство, прочуло се с корупционните си схеми.
Аз съм замествала министъра. Когато идва при мен документация, тя е с всичките си приложения. Има експерти, които подготвят всички преписки. Тази преписка е била окомплектована и по процедура няма никакви нарушения, каза още зам.-министър Боянова, в стила на ведомството ни лук ял, ни лук мирисал.  В своя защита тя добави, че не е оценител. Нямам експертизата да преценя дали е висока или ниска оценката.
Преди два дни стана ясно, че върху защитените пясъчни дюни в Несебър е започнало строителство на жилищен комплекс. Според местни еколози, става дума за терен от близо 29 декара. Работата е започнала „случайно“ в празничните дни, когато държавните структури почиват. Но корупцията никога не спи!!!
Според природозащитника Тома Белев, алармирал за случващото се във Facebook,  държавата е загубила най-малко 3.5 млн. лв. от неизгодна сделка на Министерството на земеделието и храните в края на годината.  Теренът с пясъчни дюни попада на първа линия на морето, защото отстои на 100 метра от брега, където по закон строителството върху дюни е забранено, посочва още Тома Белев.
По-малко от 12 часа преди настъпването на новата година министър Мирослав Найденов набързо даде неясни  обяснения във връзка с  разпространена от Коалиция „За да остане природа“ информация, че багер копае в терен от „Натура 2000” край морето. Тогава той съобщи, че в първите работни дни след празниците ще бъде създадена междуведомствена комисия, която да проследи цялата процедура по продажбата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *