Зам.-министър Явор Гечев открива „Винария 2014”

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще открие Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2014” утре от 11:30 часа в панаира, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието. Преди официалния старт на изложението зам.-министър Гечев ще вземе участие в пресконференция.

Изложбата представя цялата панорама на лозаро-винарската индустрия – машини и технологии за отглеждане на лозя, продукти на винарски изби, технологии за подобряване на качеството на напитките, опаковки, реклама и презентация.

Специална „Гурме зона“, предназначена за демонстрации на гурме храни и напитки, популяризира гурме културата и свързаните с нея браншове, както и винения туризъм в България.

В рамките на „Винария” се провеждат Националните дегустации на вина и спиртни напитки. Победителите в престижния конкурс получават приза „Златен ритон”, медали и дипломи. Най-атрактивните съпътстващи прояви са Фестивалът на виното, общоградският Дионисиев празник и балът „Нощта на Златния ритон”, на който се връчват наградите от дегустациите и младите специалисти се приемат в бранша.

Паралелно с „Винария“ се провеждат още 2 специализирани изложби – ФУДТЕХ, Международна изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии, и ХОРЕКА ПЛОВДИВ – Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *